Miten toteutan ensimmäisen e-kirjani

Opiskelen tällä hetkellä erittäin mielenkiintoisella e-kirjakurssilla. Kurssin idea on siis se, että opiskeluaikana tehdään e-kirja ja pohditaan, millaista markkinointia sekä tuotteistusta sen ympärille voisi tehdä. E-kirjakurssin toteuttaa Digivallankumous, luennoitsijana toimii Pekka Mattila. Törmäsin kursiin Facebook-mainoksen kautta ja kun sitä tarkemmin tutkailin, niin sisältö alkoi vaikuttamaan todella mielenkiintoiselta. Olin nimittäin jo hautonut Google Docsissa hakusanamainontaan liittyvän kirjan käsikirjoitusta, mutta en ollut saanut oikein kiinni, miten olisin aiaani edistänyt. Tekstin lähettäminen perinteisiin kustantamoihin tuntui hiukan kankealle, sillä halusin pitää kirjan julkaisun omissa näpeissäni ja tehdä samalla jotain uutta.

Kurssilla ilmestyy noin joka toinen viikko video johonkin aiheeseen liittyen ja joka toinen viikko on sitten kyselytunti, jossa voi jakaa yleisiä fiiliksiä ja selvittää epämääräisiksi jääneitä asioita. Kyselytunti tulee myös myöhemmin videona jakoon. Eli kaiken ehtii hyvin toteuttaa iltaisin duunin jälkeen.

E-kirjakurssi antaa hyvät eväät kirjoittamiseen

Ihan näin helppoa e-kirjakurssilla ei ole. Paljon helpompaa kirjoittaminen kuitenkin on verrattuna siihen, että jos yksin puurtaisi.

Digivallankumous on toteuttanut e-kirjakurssin erittäin ammattitaitoisesti! Kokonaisuus on hyvin pohdittu ja verkko-opiskeluympäristö selkeä. Lisäksi pidän Pekka Mattilan innostuneesta otteesta, siitä tulee fiilisi että hän todella haluaa auttaa meitä kurssilaisia saamaan kirjat valmiiksi. Kurssin hinta, 100€/kk, on mielestäni todella vähän suhteessa sen antiin! Vaikka itse olen markkinoinnin ammattilainen, on kurssi antanut paljon uusia eväitä myös kirjan lanseeraukseen ja mainontaan liittyen. Jos haaveilet kirjan kirjoittamisesta ja Digivallankumous järjestää kurssin vielä uudestaan, suosittelen osallistumaan! Tämän helpommaksi e-kirjan kirjoittaminen ei tule.

Kurssilaiset käsittelevät hyvin erilaisia aiheita. Joku kirjoittaa golfauksen henkisestä puolesta ja toinen paremman koodin tekemisestä. On myös mielenkiintoista kuulla ihmisten kokemuksia ja painiskelua probleemien kanssa, kun itse jakaa ne samat tuntemukset. Kurssi yhdistää hienosti verkossa tapahtuvan oppimisen uudenlaiseen tapaan tuottaa ja julkaista sisältöjä.

No koskas se kirja sitten ilmestyy? Tarkka päivä on vielä hiukan auki, mutta maaliskuun lopussa tai huhtikuun alkupuolella. Jos olet järjestämässä seminaaria tuohon aikaan, tulen mielelläni puhumaan ja lupaan vetää muutakin kuin duunini Markkinointitoimisto ÖÖÖn myyntispiikin (valitettavasti tällaisiakin esityksiä näkee edelleenkin…). Sen sijaan voin antaa yleisölle esimerkiksi 10 testattua vinkkiä hakusanamainontaan tai ajatuksia tavoista käyttää Adwordsia muutenkin kuin mainonta-alustana. Tätä odotellessa kannattaa jättää meili toimivan Google-mainonnan sähköpostilistalle, sillä saat heti käyttökelpoisen vinkin Adwords-tiliin liittyen! Voit myös saada kirjan edullisemmin ja ennen muita.

ps. jäikö e-kirjakurssi kiinnostamaan? Vinkkaa mulle, uusi kurssi alkaa kohta ja jos ilmoittaudut mun kautta, saadaan molemmat vähän kivaa 😉 laita vaikka meiliä osoitteeseen etunimi piste sukunimi ät gmail piste com (ja korvaa tietty etunimi ja sukunimi oikeilla asioilla…mut se nyt varmaan oli muutenkin selvää).

Saskia

2 Comments

  1. moi. olen tykännyt tästä facebookin e-kirjan kirjoittamissivusta ja valinnut että ‘osallistun’, mutta en suoraan sanottuna ole ihan varma oliko se nyt virallinen ilmoittautuminen vai ei. ihan varma en vielä ole, ettäkö ihan julkaistavaksi kirjaksi asti koittaisin kirjoittaa, mutta uskon kokemuksen kannattavan joka tapauksessa. eli jos en nyt ole vielä ilmoittautunut, niin sitten sinun kauttasi tässä 🙂

    sinun kirjasi aihe kiinnostaa, vaikken paljoa siitä aiheesta tiedäkään. mutta haluaisin oppia lisää. ja jos kuulen tarvetta alasi asiantuntijalle, niin suosittelen varmasti.

    loppujaksamisia kirjaprosessiin!
    minna

    • Moi Minna! Kiitos kommentistasi! Ilmoittautuminen tapahtuu niin, että menet tämän linkin kautta E-Kirja Mastermindin sivuille: http://www.ekirjamastermind.fi/?a_aid=52efb7b73537c ja jätät sähköpostisi, ja saat heiltä myöhemmin vielä erillisen ilmoittautumislinkin sähköpostiin. Ilmoittautuminen kannattaa ehdottomasti, koska onhan jo pelkkä kirjoittaminen itsessään niin mukavaa puuhaa. Ja kiitos suositteluista! Pistän kyllä meililistan kautta viestiä heti, kun kirja on ostettavissa.

Leave a Reply