Uudenlainen tapa julkaista kirjoja

Julkaisin yritykseni Mandarinfish Publishingin kautta heinäkuussa ensimmäisen romaanini Helsinki–Berliinin. Kirja ilmestyi sekä painetussa muodossa että e-kirjana. Lisäksi avasin kirjaan liittyvän verkkosivun, josta kuka tahansa voi lukea kirjan ilmaiseksi – jos malttaa odottaa. Kirja ilmestyy siis tahdilla luku per viikko, ja kun lukuja on 70, niin voitte laskea siitä kauanko kirjan ilmestyminen kestää kokonaisuudessaan…luotan siihen, että kun verkkolukija löytää tekstin, niin hän ei malta laskea sitä käsistään ja tilaa kirjan lukeakseen lopun heti.

Mari Laukkanen toteutti upean kansikuvan.

Mari Laukkanen toteutti upean kansikuvan.

Tällainen tapa julkaista kirja on ainakin uusi Suomessa, en tiedä onko maailmalla näin tehty (vinkatkaa jos on tehty, caset kiinnostavat jotta voisin oppia tämän homman vielä paremmin!). Jännittää kyllä, miten homma otetaan vastaan, mutta sen näkee seuraavan vuoden sisään.

Ajatukseni ovat jo tulevaisuudessa sen suhteen, että uskon suomalaisten siirtyvän pikku hiljaa kuluttamaan digitaalisia sisältöjä kirjojenkin osalta. Eli kirjoille käy kuin musiikille. Kyllä, paperikirjat tulevat varmasti elämään jossain muodossa, mutta vinyylityyppisesti. Seuraavat pari vuotta eletään kuitenkin vielä murrosvaiheessa ja tilasin itsekin Helsinki–Berliinistä paperisia versioita. Kirjan 1. painos meni joukkorahoituskampanjan tilaajille, kiitos kaikille siihen osallistuneille! Toinenkin painos on kohta loppu – kirjaa myyty tähän mennessä lähes 100kpl, joten kolmatta painosta pitäisi lähteä kohta tilaamaan.

Kirjan markkinointia on ollut myös todella mielenkiintoista suunnitella. Olen koittanut miettiä luontevia mutta vähän erilaisia toimenpiteitä – ja mahdollisimman tulospohjaisia. Kirjaan liittyykin esimerkiksi CreateTrips-matkaopas, eli jos lähtee Berliiniin, voi seikkailla CreateTrips-matkaoppaan avulla kirjan tapahtumapaikoilla. (CreateTrips on muutenkin mielenkiintoinen suomalainen startup jota kannattaa pitää silmällä!) Lisää markkinointia on tulossa – pähkäilen juuri bloggaajakamppista sekä erilaisten affiliaattiverkostovaihtoja mutta voin ihan rehellisesti sanoa että kauniit säät ovat vähentäneet markkinointiponnistuksia – nautitaan nyt näistä keleistä kun voidaan 😉

ps. Mitä siitä kirjasta on sitten sanottu? Lukijat ovat luonnehtineet sitä esimerkiksi näin:

Tätä ei malta laskea käsistään.

Mahtava ajankuvaus.

pps. Kirjan maksupalvelut tarjoaa Holvin verkkokauppa, voin suositella 100%! Ei kk-maksua, todella toimivat systeemit sekä nopea asiakaspalvelu (ei tämä ei ollut maksettu mainos vaan tyytyväisen asiakkaan testimonial).

 

Saskia

Leave a Reply