Helsinki–Berliini herää eloon!

Kun Hakusanamainonnan ABC on saatu maailmalle, on taas aika keskittyä pöytälaatikossa maanneeseen Helsinki–Berliiniin. Mitäs sille kuuluu?

No, ensinnäkin kirjan julkaisemiseen liittyi jännittäviä käänteitä. Minulla tarjoutui mahdollisuus tässä keväällä tarjota kirjaa agentin kautta kustantajille. Aluksi olin aivan päästä pyörälläni – että minun kirjani julkaisisi jokin perinteikäs kustantaja? Onhan se ajatuksena ihan mahtava. Mutta sitten aloin epäröidä, koska Hakusanamainonnan ABC -kirjan osalta on ollut mahtavaa paitsi tietysti saada kirja valmiiksi, niin myös oppia matkan varrella paljon kustannusalasta. Lisäksi minulla on jo valmiina Helsinki–Berliinin julkaisumalli. Siksi päätin että julkaisen kirjan oman yritykseni kautta (mutta ammattimaisesti kustannustoimitettuna tietysti).

Jännittää! Voi olla että kaikki menee syteen, kirja myy 3kpl ja sitten ihmetellään että mites tässä nyt näin kävi. Mutta toisaalta se, että saa kirjan kustantamon listoille ei tarkoita vielä yhtään mitään. Voi olla, että jokin bestseller-kirjailija rynnii ohi ja oma teos jää katalogin viimeiselle sivulle ilman suurempia markkinointipanostuksia.

Tempelhofista on tullut pyöräilijöiden paratiisi

Berliinin Tempelhofin kenttä on yksi kirjan tapahtumapaikoista.

Kirjaan liittyy uusi sivusto, jota varten tarvitaan rahaa. Samoin kustannustoimittamiseen. Perustan joukkorahoituskampanja ja ideat siihen liittyen ovat tervetulleita. Millaisia euroja ja mitä vastineita? Tietysti e-kirja on ilmeinen, mutta mihin hintaan? 10€ vai 20€? Berliinin-kartta, johon olen merkinnyt kirjan kaikki tärkeimmät tapahtumapaikat? Postikortti Berliinistä kirjailijan terveisillä? VIP-vastikkeena ohjattu polkupyöräretki? Tavoitteeni on kerätä 3000€, tietysti mitään ylärajaa ei ole eli mitä suuremmalle joukolle sana leviää, sitä useampi saa nauttia 😉

Lisäksi etsin koodaria, joka pystyisi toteuttamaan Helsinki–Berliinin verkkosivun. Mitään kovin monimutkaisia taitoja ei tarvita, lähinnä taitoa modifioida WP-teemaa graafisen suunnittelun perusteella ja kykyä ratkaista CSS-ongelmia. Korvausta vastaan, tietysti 🙂 Kerro kommenteissa tai meilitse etunimi piste sukunimi ät geemail piste com  jos pystyisit itse auttamaan tai tiedät jonkun, joka osaisi!

Haluaisitko liittyä meililistalle, jossa käyn Helsinki–Berliinin kuulumisia läpi kerran viikossa? Ryhdy Sanansaattajaksi. Lupaan etten luovuta meiliäsi kolmannelle osapuolelle tai spämmää turhaan. Saat myös joka meilin yhteydessä ajankohtaisen Berliinin-vinkin!

ps. Mitäs Hakusanamainonnan ABC -kirjalle kuuluu? Hyvää, ensimmäinen painos meni loppuun ja toinen on nyt tilattu. Voit tilata kirjaa e-kirjaversiona HakusanamainonnanABC.fi-sivun kautta tai sitten paperiversion hintaan 59€ laittamalla minulle meiliä (tilatessasi paperiversion tätä kautta saat myös e-kirjan sekä display-oppaan kaupan päälle).

Saskia

Leave a Reply